sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Pariskunnan joulunvietto; yhdessä vai erikseen?
Joulu. Tuo vuoden odotetuin juhla. Jouluun kuuluu ihana tunnelma, ylensyöminen sekä tärkeimpänä ajanvietto perheen sekä rakkaiden ihmisten kanssa. Siinäpä se pulma piileekin. Meillä kun on mieheni kanssa molemmilla perheet. Perheet, jotka asuvat aivan eri paikkakunnilla. Ja toisaalta, emme haluaisi olla jouluna erossa myöskään toisistamme.

Tiedän että olen itsekäs, mutta itse en vain voi kuvitella viettäväni joulua missään muualla kuin oma perheeni luona. Koen, että tekisin väärin vanhempiani kohtaan, ja tiedän, että olisin surullinen koko joulun ja katuisin päätöstäni. Mieheni puolestaan.. No jaa, en voi sanoin kuvailla miten onnellinen olen siitä, että hän tulee empimättä jo toista joulua viettämään minun kanssani sinne, missä minä olen (ensimmäiset kaksi joulua olimme molemmat omissa lapsuudenkodeissamme, mikä tuntui tuolloin varsin luontevalta). Hänen ei todellakaan tarvitsisi, mutta hän haluaa. Kai se sitten on sitä rakkautta aidoimmillaan. Joulupäivänä pakkamme sitten taas persialaiskissat ja joululahjat autoon ja lähdemme mieheni vanhempien luo. Näin tulee sitten joulunaikaa vietettyä silläkin suunnalla. 

Hyvin tämä järjestely on vielä tähän mennessä toiminutkin. En vain voi olla ajattelematta sitä, että viimeistään sinä jouluna, kun perheemme on kasvanut lapsenlapsella, haluavat varmasti molemmat mummolat meidät aatoksi. Lasten joulu kun on jotain ainutlaatuista, eikä kummassakaan puolessa ole lapsenlapsia odotettavissa ennen meidän lisääntymistä. Siinä vaiheessa lienee parasta alkaa vuorottelemaan joulunviettopaikkoja. Ja minunkin täytyy vain opetella ottamaan joulua vastaan muualla kuin lapsuudenkodin lihapatojen ääressä.


Missä te vietätte joulua? Tuleeko joulunviettopaikasta erimielisyyksiä?


Rakkaudella,

Neilikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)