sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kauneushaaste

Olen viime aikoina törmännyt useissa blogeissa kauneushaasteeseen, jossa bloggaaja vastailee erilaisiin kauneudenhoitoa ja meikkaamista koskeviin kysymyksiin. Ilokseni huomasin, että Katatuulikki-blogin Kata oli haastanut minutkin mukaan haasteeseen. Lähdin tietenkin haasteeseen ilomielin mukaan, ja tässä tuleekin mun kauneushaaste-postaukseni!


1. Varhaisin meikkimuisto?
Meikkaaminen alkoi ensimmäisen kerran kiinnostaa ala-asteen loppupuolella. Kouluun en todellakaan vielä silloin meikannut, mutta esim. kaverin synttäreille tai diskoon halusin hieman ehostautua. Tuohon aikaan täydellinen lookki luotiin huulikiillolla, poskille siveltävällä glitterilla ja mahdollisesti jollain halpisluomivärillä (sävyllä ei niin väliä).

2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?
En itseasiassa kanna kovin suurta meikkiarsenaalia mukanani. Arkena mukana on lähinnä vaihteleva määrä erilaisia huulikiiltoja, -punia ja -rasvoja. Ulos lähtiessäni otan mukaan myös kivipuuterin.3. Lempituoksut?
Tällä hetkellä tuoksuvarastoni suosikki on Oriflamen Si Magnifique. Ikuisuussuosikkejani ovat mm. Escadan ja Marc Jacobsin tuoksut.

4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi?
Panosta ihonhoitoon! Oma ihoni ei ole sitten teini-iän jälkeen ollut sieltä helpoimmasta päästä. Vaikka nyt nassuni elelee yllättävän rauhallista vaihetta, ei finnit ja mustapäät tänäkään päivänä kovin harvinaisia vieraita ole. Olen kuitenkin huomannut, että oikeanlaisten puhdistustuotteiden (ei välttämättä se tujuin myrkky), riittävän kosteutuksen ja säännöllisen kuorinnan vaikutus ihon kuntoon on merkittävä. Tasainen ja hyvinvoiva iho on todella kaunis, ja antaa mahtavan pohjan mitä upeammille meikkilookeille, mutta toisaalta luvan liikkua myös ilman meikkiä.5. Uusin kosmetiikkalöytösi?
En nyt tiedä, onko tämä ihan kaikkein uusin löytöni, mutta olen vasta ihan vähän aikaa sitten oivaltanut highlightereiden ihanuuden! Olen jotenkin aiemmin pitänyt korostusvärejä hieman turhina, jonka vuoksi en niitä ole tullut itselleni hankkineeksi. Vuoden vaihteen aikoihin kuitenkin ostin itselleni ensimmäisen highlighterin, ja rakastuin täysin! Yhdellä highlighterilla pärjää mielestäni mainiosti, mutta ihan mielenkiinnosta olisi kiva kokeilla myös muiden merkkien tuotteita.

6. Ikimuistoisin virheostoksesi?
Viime kesänä ostamani St. Moritzin voidemainen itseruskettaja. Mähän en siis ole mikään kokenut purkkiruskettelija, mutta viime kesänä päätin kaverin häiden lähestyessä vähän hakea väriä sääriini tämän kehutun tuotemerkin purkista. Vaikka kuinka tasaisesti ja huolellisesti mielestäni voiteen levitinkin, lopputulos oli kaikkea muuta kuin tasainen. Siinähän sitten menin häävieraaksi laikkukoivillani. Yritin yhteistyötä St. Moritzin kanssa vielä uudemman kerran loppukesästä, mutta kaunis ja tasainen lopputulos jäi silloinkin haaveeksi. En sitten tiedä mitä tein väärin, mutta tuolla tuo purkki nököttää käyttämättömänä kaapin perällä.

7. Meikkivoiteella vai ilman?
Mitä tämä kysymys edes tarkoittaa? Totta ihmeessä meikkivoiteella! Meikkivoide (tai ainakin bb-voide) kuuluu meikkiini aina, kun teen sen ratkaisun, että ylipäätään jotain pakkelia naamaani laitan. Mielestäni jo pelkkä meikkipohjan tekeminen ja kulmien ehostaminen tekevät olemuksesta huomattavasti huolitellumman, ja siksi käytän kyllä meikkivoidetta aina vähäisestikin meikatessani.8. Eyeliner vai kajal?
Eyeliner ehdottomasti. Suosin mustia, tarkkoja ja näyttäviäkin rajauksia, joiden tekemisessä eyeliner on ehdottomasti toimivampi kuin kajaali. Rajauksien voisi sanoa olevan eräänlainen tavaramerkkini, sillä vedän rajaukset silmiini yksinkertaisimmassakin arkimeikissä, ja käytän tähän poikkeuksetta juurikin eyelineria. Henkilökohtaisesti pidän eyelineria myös kajaalia varmempana ratkaisuna pysyvyytensä suhteen.9. Tuote, jota ilman et tulisi toimeen?
Hiusöljy. Hiukseni ovat taipuvaiset pörröisyteen, takkuisuuteen ja näin talvella vielä sähköisyyteenkin, joten hiusöljyä kuluu tasaiseen tahtiin. Kuten aiemmin olenkin jo maininnut, Moroccanoilin hoitoöljy on hiusöljyistä ehdoton suosikkini, ja olenkin käyttänyt sitä jo useamman purkin.

10. Tuote, jota halaut vielä koittaa?
Kiinnostavia tuotteita on valtavasti, mutta ensimmäisenä tulee mieleen the Balmin meikkituotteet, joihin haluaisin ehdottomasti tutustua lisää. Ainakin Mary-Lou Manizer -highlighterin ja Bahama Mama -aurinkopuuterin aioin vielä joskus hankkia :)

Haastan mukaan kaikki, jotka eivät vielä ole haasteeseen osallistuneet. Ja linkkailkaahan omia kauheushaaste-postauksianne tuonne kommenttikenttään. Lukisin mielläni muidenkin vastauksia näihin kysymyksiin.

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea sun vastaukset! :) Mäkään en oikein tykkää voidemaisesta itseruskettavasta, mielummin käytän vaahtomaista. Vaahtoruskettavasta näkee aina sen, mihin sitä on jo levitetty. Mutta harjoittelua vaatii sekin. Mä ajattelin pian alkaa ruskettamaan itseäni, mutta koska mulla ei ole ollenkaan väriä pinnassa, ajattelin käydä pari kertaa solariumissa pohjalle. Aiemminhan kävin ihan jatkuvasti, koska sillä saa helposti tasaisen rusketuksen, mutta mua pelottaa solariumin vanhetava vaikutus, joten en enää halua käydä kuin hyvin satunnaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan itsekin ostaa tuollainen vaahtomainen ruskettaja, kun olen ensi kerran väriä vailla. Ensi kesän häihin olisi kyllä kiva löytää rusketusmenetelmä, jossa nätti lopputulos olisi helposti ja varmasti saavutettavissa :)

   Poista
 2. Olipas kiva kun säkin teit tämän :) Noita theBalmin tuotteita voin suositella todella lämpimästi, kuten theBalmia merkkinä ylipäänsä. En oo yhteenkään itse vielä joutunut pettymään! Meillä näyttää olevan hyvin samanlainen tyyli kantaa meikkejä mukana laukussa :D Tosi monilta löytyy matkasta vaikka ja mitä, mutta mäkin tyydyn noihin huulimeikkituotteisiin ja juhliin lähtiessä heitän kivipuuterin vielä mukaan matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en jotenkin nää järkevänä kantaa mukana kaikkea ripsarista hajuveteen. Monesti liiallinen meikin korjailu (ja hajuveden lisäily) kesken päivän vain pahentaa lopputulosta :D

   Poista

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)