lauantai 24. syyskuuta 2016

Joulukalenteripohdintaa syyskuussa

The Body Shop julkaisi juuri tiedotteen suositun kosmetiikkajoulukalenterinsa tämän vuoden aikataulusta. Kalenterit tulevat myyntiin 17.10., ja niitä voi tilata ennakkoon jo nyt. Samana päivänä The Body Shopin verkkokaupassa julkaistaan myös kalentereiden sisältö. Kosmetiikkasisältöisiä joulukalentereita on tänä vuonna myynnissä peräti kolmea eri kokoa/laatua.

Itse olen päättänyt varmaankin jo heinäkuussa aikovani hankkia joulukuuta piristämään TBS:n joulukalenterin. Niinpä ilahduinkin uutisesta valtavasti. Seuraavaksi tunneskaalassa kohtasin kuitenkin järkytyksen. Nimittäin kalentereiden hinnat! Kalenterit maksavat tänä vuonna 79e, 99e ja 129e!! Hyvät hyssykät! Enpä olisi ennen harkinnutkaan maksavani joulukalenterista sataakolmeakymppiä! Ja eivät nämä tietääkseni aiempina vuosina ole näin kalliita olleetkaan (?) Syvästi toivon, että kalliinpuoleinen hinta näkyy myös kalentereihin valikoituneissa tuotteissa. Ymmärtääkseni joinain vuosina TBS:n kalentereita onkin hiukan moitittu mielikuvituksettomuudesta ja tuotteiden toistuvuudesta.

Seuraavaksi mietintään tietenkin nousi se, olenko todella valmis maksamaan yllärikalenterista tuota summaa, ja jos olen, niin minkä hintaluokan kalenterin valitsisin. Tottakai kahdeksankymppiä olisi sopuisampi summa kuin tuo satanen, saati satakolmekymppiä. Toisaalta hintaeroon varmastikin on syynsä ja se löytynee kalenterin sisäpuolelta. Jos ostan halvimman kalenterin ja poimin sieltä 24 aamua palasaippuaa ja huulirasvaa voin ennustaa olevani erittäin pettynyt. En myöskään haluaisi lukea esimerkiksi blogeista jonkun kosmetiikkabloggarikolleegan availevan kalliimmasta kalenteristaan ihania yllätyksiä minun tyytyessä täyttämään kaappiani viidennellätoista minikokoisella halppistuotteella.

Järkevin veto varmasti olisi kurkata sisältöesittelyt TBS:n sivuilta ennen ostopäätöstä. Mutta toisaalta, hitto miten tylsää tietää joulukalenterin sisätö jo etukäteen! Siinähän menee puolet kalenterin tuottamasta ilosta, eli juurikin se jännitys ja yllätyksellisyys.
Oletko ajatellut hankkia kosmetiikkajoulukalenterin? Mitä mieltä olet kalentereiden hinnoittelusta?

Neilikki

8 kommenttia:

 1. Viime vuonna kauhistelimme tyttäreni kanssa noita "erikois"joulukalentereiden hintoja ja päätimmekin tänä vuonna tehdä sellaiset toisillemme. Silloin voi valita juuri niitä tuotteita joita tietää toisen toivovan ja yllätys säilyy silti. Kosmetiikan sekaan voi laittaa suklaata, salmiakkia ja vaikkapa elokuvaliput. Olen jo aloittanut suunnittelemisen ja minusta tämä vaihe on yhtä kivaa kuin kalenterin avaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä myös todella ihana idea. Ja ainakin saa luukkuihin juuri sellaista tavaraa, joka kalenterin omistajaa miellyttää kaikista eniten :)

   Poista
 2. Mulla oli viime vuonna TBS:n joulukalenteri ja maksoin siitä 69,50 €. Eli joo, noi on tänä vuonna kaikki viime vuotta kalliimpia :D Tykkäsin kyllä kalenterin sisällöstä, mutta mua harmitti se, kun muiden blogeista sai lukea miten se sisälsi suhteellisen paljon samoja tuotteita kuin aiempinakin vuosina :/ Mulla itselläni ei tota ongelmaa ollut, kun en ollut kalenteria aiempina vuosina tilannut.

  Kieltämättä harmittaisi ostaa toi halvin kalenteri ja lukea muiden blogeista, millainen sisältö tossa kalleimmassa on ollut, mutta toisaalta noilla hinnoilla luulisi kaikkien kalenterien olevan aika laadukkaita :D Mä oon ennakkotilannut itselleni Lookfantasticin joulukalenterin, joka maksoi muistaakseni 90 euroa. Saa nähdä mitä se sisältää! Toivottavasti ei ainakaan pelkästään samoja tuotteita, mitä oon saanut jo Beauty Boxeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt katsoa mihin ratkaisuun itse tämän "kalenteriongelman" kanssa päädyn, mutta aika varma olen, että jonkinlaisen TBS:n vielä kotiini kiikutan :D Toisaalta kun vähän tein laskutoimituksia, niin esim. tuossa halvimmassa kalenterissa yhden tuotteen hinnaksi jää 3,30e. Niin eihän se nyt kauhean paljon ole loppupeleissä. Kerralla maksettuna summa vain hiukkasen kirpaisee...

   Poista
 3. Mä en oikein tajua tuota, että joulukalenterin sisältö paljsatetaan etukäteen :D Toisaalta ymmärrän sen, jotta aiemmin kalenterin ostaneet voivat katsoa, etteivät saisi samoja tuotteita. Menee tuosta silti yllätyksellisyys enkä mä tiedä, pystyisinkö olla kurkkimatta kalenterin sisältöä netistä.

  Nuo ovat kyllä niin hintavia, että mä taidan jättää väliin. Mä en vietä joulua muutenkaan, joten mitäpä mä sillä joulukalenterilla tekisin :D TBS:ltä kyllä todennäköisesti joulukalenterini hankin, mikäli sille päälle satun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä se minunkin mielestä vie koko kalenterista vähän ideaa, jos tietää sisällön etukäteen. Toivoisin ainakin, että sisällöstä ei paljastettaisi tuotteita täysin, vaan esim. "kalenteri sisältää neljä 60ml suihkugeeliä, kaksi huulirasvaa ym."-tyylisesti. Jäisi edes jonkun verran jännitettävää tuoksujen suhteen.

   Poista
 4. Ihan mahtavaa, että mietit joulukalenteria jo nyt! :D Itse olen pienissä annoksissa fiilistellyt jo joulua. Olen monena vuonna meinannut ostaa The Body Shopin joulukalenterin, mutta aina hinta on ollut esteenä. Meillä on tapana tehdä siskoni kanssa toisillemme joulukalenterin, joihin itse asiassa helposti hujahtaa satakin euroa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sitä joulua voi pikkuhiljaa alkaa jo odottelemaan, enää 2,5 kuukautta aikaa! ;D Toi on kyllä kiva tapa tehdä jonkun kanssa toisilleen joulukalenteri. Tulee aikakin mieleinen kalenteri, jos tietää mistä toinen tykkää. Hintaa kyllä sellaisellekin kertyy helposti, vaikka ostaisi 24 kappaletta ihan muutaman euron juttujakin.

   Poista

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)