perjantai 14. lokakuuta 2016

Häämeikki -meikkaajalle vai itse tehden?

Vaikka blogini onkin sitten alkuaikojen painottunut hääjutuista lähes kokonaan kosmetiikan puolelle, olen kyllä edelleen menossa ensi kesänä naimisiin. Ajattelinkin nyt pitkästä aikaa kirjoitella hääjutuista, tarkemmin häämeikistä. Postauksessa näkyvät ihanat häämeikkikuvat olen napannut Pinterestistä.

Stunning Wedding makeup. I just love this makeover. It's looking so gorgeous and beautiful.:

Alunperin pidin selvänä sitä, että menisin hääpäivänä meikattavaksi, ja antaisin ammattilaisen loihtia minusta prinsessan juhlapäivää varten. Jossain vaiheessa aloin kuitenkin pohtia asiaa myös toiselta kantilta. Itse en ole ikinä käynyt juhlameikissa ammattilaisella, joten omakohtaista kokemusta asiasta ei ole. Olen kuitenkin kuullut useammankin henkilön olleen pettynyt meikkaajan tekemään lopputulokseen ja todenneen, että olisi itse pystynyt saamaan aikaan vähintään samanlaisen lopputuloksen. Kosmetologikoulutuksen saaneiden meikkaajien meikkitaidoissa onkin valtavasti eroja, sillä itse koulutukseen meikkaamista ja juhlameikin tekoa kuuluu vain vähän. Varsinaisten meikkaajien luulisi olevan kuitenkin asiaan vähän paremmin perehtyneitä.

Vaikka meikkaaja olisikin ammattitaitoinen, vaatisi onnistuneen häämeikin aikaansaaminen myös sen, että saavuttaisimme yhteisymmärryksen haetusta lopputuloksesta. Olisi eduksi, että meikkaaja saisi käsityksen tyylistäni ja siitä, millaisesta meikistä pidän. Meikkaan arkenakin suht paljon, joten meikin on oltava riittävän vahva erottuakseen normilookista. Meikkaajan olisi myös hyvä tuntea esimerkiksi ihotyyppini ja kasvonmuotoni, jotta lopputulos the päivänä olisi varmasti kestävä ja hyviä puolijani korostava ja huonoja häivyttävä.Jos puolestani päätyisin tekemään meikin itse, olisi tiedossa melkoinen satsaus laadukkaisiin meikkituotteisiin. Haluan, että voin hääpäivänäni luottaa täysin meikkivoiteen pysyvyyteen ja silmämeikin täydellisyyteen. Sävyjen täytyy olla just eikä melkein ja ihoni täytyy näyttää mattapintaiselta näyttipä mittari millaisia hellelukemia hyvänsä. Ehdoton edellytys on myös se, etteivät mahdolliset morsiamen kyyneleet tuhoa ripsaria ja muuta silmämeikkiä. Meikin tekeminen itse muutenkin jännittävänä päivänä lisäisi luonnollisesti myös stressitasoja entisestään. Vaikka suht paljon olenkin naamaani maalaillut, tuntuu meikin onnistumiseen vaikuttavan toisinaan jotkut ihmeelliset luonnonvoimat. Todennäköisesti kaiken jännityksen ja paniikin keskellä voimat olisivat juuri minua vastaan :D

The wedding day is the big day for all brides. I know that you don’t want to be imperfect on that day, so I make this post especially for those brides-to-be. Here, I have made a collection of 20 gorgeous bridal hairstyle and makeup looks. They are so fascinating that you must find some of …:

Tällä hetkellä olen sillä kannalla, että menen hääpäivänämme ammattimeikkaajan hellään huomaan. Olen tehnyt alustavan varauksen erääseen paikkaan (myös kampaus samasta paikasta), mutta saatan vielä etsiä itseäni enemmän miellyttävämmän paikan. Tällä hetkellä häihin on aikaa 8,5kk, joten aikaa säätämiseen, venkoiluun ja mielipiteen vaihtamiseen on vielä hyvin.


Neilikki

6 kommenttia:

 1. Oli kiva lukea sun ajatuksia tähän aiheeseen liittyen :) Mulla nyt ei oo edes miestä kenen kanssa mitään häitä suunnittelisin, mutta oon silti monet kerrat miettinyt just esim. tätä meikkiasiaa :D Oon tullut aina lopulta siihen tulokseen, että haluan meikata itse itseni. Mä en vain luota siihen, että kukaan ammattilainen saisi mun kasvojani sellaisiksi kuin haluan :'D Tosin esim. hiukset annan ehdottomasti jokun kampaajan laittaa, niille en edes yrittäisi tehdä itse mitään, kun en todellakaan osaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luottamusta meikkaajalle meneminen todellakin vaatii. Onneksi on koemeikki, jossa voi mahdollisimman tarkkaan yrittää kuvata mitä haluaa ja miten. Mietin myös, että ripsarin laitan varmaankin joka tapauksessa itse ihan vain siksi, että koen hallitsevani omat ripseni kaikista parhaiten :D Meikkaaja saa sitten kiinnitellä irtoräpsyjä lisäksi.

   Poista
 2. Mulle tehtiin häämeikki ammattilaisella. Olin alun perin suunnitellut meikkaavani itseni itse, mutta kaasoni ostikin minulle häälahjaksi häämeikin The Body Shopilta :) Tosin silloin en vielä ollut niin hulluna kosmetiikkaan kuin nykyisin, joten ihan hyvä vaan, että ammattilainen mulle sen meikin teki. Ainut mikä oli mulle häämeikissä päivänselvä asia, oli se, että huulien pitää olla punaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas ajattelin enemmän haluavani korostaa silmiä. Ja tietysti meikkipohjan täytyisi olla kestävä ja ihon näyttää niin virheettömältä kuin mahdollista. Joo, kyllä se taitaa meikkaaja kutsua tätäkin tytttöä! :D

   Poista
 3. Tuo viimeinen kuva on myös mulla häämeikin inspiskuvana Pinterestissä. Itse menen kyllä ehdottomasti meikkaajalle, mutta tietysti koemeikki on oltava ensin. Molemmat on varmasti hyviä vaihtoehtoja, täytyy vaan pohtia itselleen sopivin. :)

  Anette - Haa-Haa -häät
  http://haahaahaat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koemeikki on kyllä todella tärkeä, ja silloin täytyy vain tuoda omat mieltymykset ja toiveet mahdollisimman selvästi esille. Tuo viimeinen kuva on kyllä kaunis. Keskimmäinen menee ehkä hiukkasen liian pakkelin puolelle.

   Poista

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)