sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Parin euron kosmetiikkaa: Essence

Moikka! Nyt olisi tarkoitus aloitella blogissa uutta postaussarjaa nimeltä parin euron kosmetiikkaa. Postaussarjan tarkotuksena olisi siis tarkastella kaikken edullisimpia kosmetiikkamerkkejä siten, että jokaisessa postauksessa paneutuisin yhteen merkkiin, ja esitteleisin tuotteita, joita itse kyseiseltä merkiltä omistan. Tällä hetkellä esittelyä on tulossa ainakin Cienistä ja w7:stä. Katsotaan, mitä muita brändejä keksin ja huolin mukaan, sillä haluaisin tosiaan pysytellä kaikkein alhaisimman hintaluokan parissa.

Tässä postauksessa tutustumme kuitenkin erääseen halpiskosmetiikan kuningattareen, Essenceen, joka on superedullisista hinnoistaan huolimatta niittänyt runsaasti kiitosta kosmetiikkaintoilijoiden keskuudessa. Erityisesti Essencen Suomeen (tarkemmin esim. Tokmanneihin ja Halpahalleihin) rantautumisen jälkeen merkin tuoteet ovat vallanneet yhden jos toisenkin suomalaisen meikkipussin. Tarkastellaanpa siis omaan meikkipussiini kuuluvia Essencejä vähän lähemmin. Olen jakanut omistamani tuotteet osa-alueittain.

HUULITUOTTEET
Essencen huulituotteet ovat saaneet kovasti kiitosta, joten luonnolliseti olin itsekin kiinnostunut näitä kokeilemaan. Essencen valikoimiin kuuluukiin sekä huulikiiltoja, mattapunia, kiiltopunia että huultenrajauskyniä. Myös sävyjä on saatavilla runsaasti. Se, mitä sävyä kaupan hyllyissä Essence-vimman vuoksi on saatavilla, onkin sitten toinen kysymys...

Essence Longlasting Lipstick, sävy 06 Barely There!
Syksyllähän rakastuin täysin NYX:in Matte Lipstickiin sävyssä Euro Trash. Kyseinen mattapuna kuivattaa kuitenkin erityisesti talviaikaan huuliani siinä määrin, että en viitsi sitä ihan joka päivä käyttää. Niinpä valitsinkin Essence-hyllystä NYX-punan tilalle sävyltään samankaltaisen, mutta vähemmän mattaisen arkipunan. Longlasting Lipstick lunastikin heti paikkansa suosikkiarkipunana, joka ei kuivata huulia ja pysyy paikallaan lähes täydellisesti (syödessä toki hieman kuluu)! Rakkautta! Hinta: 2,89e!

Essence Matt Matt Matt Lipstick, sävy 07 Purple Power
Kuivattavuudestaan huolimatta rakastan mattapunia! Niinpä päätin ottaa myös testiin erittäin tummanpunaisen mattapunan sävyssä Purple Power. Puple Power on sen verran näyttävä sävy, että itse en sitä ihan työpunana viitsi käyttää (saattais oppilaiden vanhemmilla päät kääntyä vähän liikaa :D ), mutta esim. iltamenoissa tämä sävy on todella kaunis. Longlasting Lipstickin tapaan myös tämä pysyy huulilla erittäin hyvin. Hinta: 2,89e.

Vasemmalla Matt Matt Matt, oikealla Longlasting LIpstick.

Essence Longlasting Lipliner, sävy 01 Ready for Red
Mulla itselläni on todella vähän huultenrajauskyniä. Koska rajaan huuliani vain tummempien sävyjen kanssa, ja käyttöä rajauskynälle ei kovin usein ole, en halua myöskään maksaa rajauskynästä paljoa. Essencen Kynät ovat siis juuri minua varten! Kynät levittyvät hyvin kermaisen koostumuksensa ansiosta, ja estävät huulipunaa karkaamasta minne sattuu. Hinta: 1,89e!!!

Essence Longlasting Lipliner, sävy 03 Yummy Berry
Marjaisan punainen Yummy Berry on itselläni vieläkin vähemmän käytössä, kuin tuo ylempänä oleva klassisen punainen Ready for Red. Tämäkin sävy on kuitenkin hyvä olla olemassa, ja Essencen hinta takaa sen, että viitsin tämän sävyn ylipäätään hankkia. Hinta: 1,89e.


Swatchit huulituotteista niiden esittelyjärjestyksessä. 


SILMÄMEIKIT
Myös silmämeikkejä Essencellä on ihan mukavasti. Valikoimista löytyy mm. ripsareita. silmänrajauskyniä sekä luomivärejä niin yksittäin pakattuina kuin paletteinakin.

Essence Forbidden Volume Mascara
Forbidden Volume Mascaran olen omistanut jo jonkun aikaa, sillä kyseinen ripsari on tullut aikoinaan Livboxin mukana. Olen kuullut monien hehkuttavan myös Essencen ripsareita, mutta itse en ollut tästä ihan niin innoissani. Mielestäni tämä toimii arkimeikissä ihan hyvin, mutta etenkin juhliin toivon ripsiltäni huomattvasti enemmän näyttävyyttä, kuin mitä tämä onnistuu tarjoamaan. Hinta: 3,69e.

Essence Super Precise Eyeliner
Olen tästä hieman yllättynyt, mutta huulituotteiden rinnalla suosikikseni Essence-tuotteista nousi tämä vedenkestävä eyeliner! Super Precise Eyliner on nimensä mukaisesti todella tarkankin työskentelyn mahdollistava silmänrajausväri, jossa on hyvä pigmentti ja moitteetton pysyvyys. Vedenkestävyydestä huolimatta tuotteen saa kuitenkin silmämeikinpoistoaineella pois ilman hankaamista. Nyt vain toivon, että väri ei kuivahda purkkiin ennen aikojaan. Hinta: 3,49e.

MEIKKIPOHJA
Meikkipohjan tuotteet, erityisesti meikkivoide on sellainen, josta maksan mieluusti hieman enemmänkin saadakseni laatua. Luulen kuitenkin, että jossain vaiheessa minun kannattaisi ottaa riski, ja antaa myös parin euron Essencelle mahdollisuus meikkipohjan tuotteissa, Ainakin puuteria aion varmasti vielä jossain vaiheeessa kokeilla.

Essence Stay All Day 16h Long-lasting Concealer
Nyt on sanottava, että itse en todellakaan ole nestemäisten peitevärien kohdalla mikään asiantuntija, ja vertailukohtaa minulla on hyvin heppoisesti. Luulen kuitenkin, että Essencen peiteväri on ihan ok. Itse pyrin peittämään täällä tummia silmänalusia, ja puuterin avulla kiinnitettynä eron kyllä huomaa. Täysin tummuus ei kuitenkaan peity, joten ehkäpä joku muu (kalliimpi) merkki toimisi tässä vieläkin paremmin. Hinta: 3,09e.
Loppuun haluaisin vielä kysellä toiveita siitä, mitä merkkejä haluaisitte minun esittelevän Parin euron kosmetiikkaa -postaussarjassa. Olen myös valmis hankkimaan haluamanne merkin tuotteita käsiini, mikäli en niitä ennestään omista. Kyseessähän on kuitenkin vain muutan euron investoinneista :) Ehdotelkaa siis vapaasti!


Onko Essence tuttu merkki? Mikä on lempituotteesi kyseiseltä merkiltä?

10 kommenttia:

 1. Tämä merkki olikin jo tuttu. Itse meikkailen vähemmän, mutta ihonhoitotuotteet, myös käsien ja jalkojen, kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan esittelen mielelläni myös muita kosmetiikkatuotteita kuin meikkejä. Pistänpä pohdintaan varteenotettevia merkkejä :)

   Poista
 2. Essencellä on kuulemma tosi hyvät kynsilakat, täytyisi joskus kokeilla niitä :) Myös jotkut luomivärit ovat todella laadukkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta muistin, että omistan myös yhden Essencen kynsilakan! Olisin toki senkin voinut ottaa postaukseen mukaan, jos olisin muistanut. Se ei tosin ole kummoinen, mutta olen kuullut, että geelikynsilakat Essenceltä ovat huippuja :)

   Poista
 3. Essencen ripsivärit ovat parhaita. Just kirjoitin yhdestä uutuudesta, The false lashes dramatic volume unlimitedista. Huulipunat ja rajauskynät ovat myös ahkeralla käytöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en tosiaan tuolle ripsarille ihan syttynyt, mutta huulituotteille senkin edestä :D

   Poista
 4. Essencen eyelinereista oon tykännnyt tosi paljon ja myös yksi ripsari on päässyt suosiooni :) Täytyy ehdottomasti ostaa toi Super Precise Eyeliner testiin! Hyviä vedenkestäviä eyelinereita ei koskaan voi olla liikaa :) Merkin huultenrajauskynät on myös tosi hyviä ja niitä pitäisi ehdottomasti hamstrata lisääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kokeile ihmeessä Super Preciseä! Ja hintahan näissä ei tosiaan päätä huimaa, vaikket tykkäisikään ;)

   Poista
 5. Essence on kyllä ollut mulle positiivinen yllätys :) Mun odotukset eivät todellakaan ollut korkealla ja siihen nähden monet tuotteet ovat olleet ihan huippuja! Nuo huultenrajauskynät ovat loistavia. Muita suosikkituotteitani ovat poskipunat ja kynsilakan poistoainepurkki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Essence on kyllä taas loistava muistutus siitä, että hinta ja laatu eivät aina kulje käsi kädessä. Essencen poskipunan voisinkin vielä hankkia testattavaksi :)

   Poista

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)