sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Save the date-kortit, tarvitaanko niitä?

Häälehtiä ja joitakin hääblogeja selaillessani olen törmännyt Save the date-kortteihin. Kyseessä ei siis vielä ole varsinainen hääkutsu, vaan ikäänkuin ennakkovaroitus. Häät tulossa, älä sovi tälle päivämäärälle mitään muuta menoa! Itse en ollut moisesta tavasta edes kuullut ennen kuin aloimme omia häitämme pykäilemään. Kyseessä lienee Jenkkilästä rantautunut tapa, jonka osa suomalaispareistakin on ottanut omakseen. Kortti kehotetaan lähetettäväksi jopa vuotta aiemmin, jotta kukaan ei varmasti ehdi suunnittelemaan esimerkiksi lomamatkojaan hääpäivän päälle. Nyt kuitenkin kysymys kuuluu; onko tämä todella tarpeen?

Me päätimme heti save the date-korteista kuullessamme, että emme tule lähettämään päivämääränvarauspyyntöä. Monille läheisille tulee kyllä hääpäivää mainostettua ihan suullisesti ja muistuteltua, että kirjoittavat sen kalentereihinsa. Luulenpa, että monet sukulaiset olisivatkin aika hämillään "kahdesta" hääkutsusta, joista toinen ilmaantuisi jo vuotta aiemmin. Koen myös, että tässä on yksi kohta, jossa voimme nipistää budjettia. Korttien teettäminen tai näpertylyhän maksaisi suunnilleen saman verran kuin itse kutsutkin tulevat maksamaan.

Häihimme kutsutaan lähemmäs sata vierasta. On varmaa, että kaikki heistä eivät saavu juhliimme. Syynä voi toki olla päällekkäisyys, mutta myös sairastumiset, pitkät välimatkat tai muutkin syyt. Tällöin etukäteisvaroituksesta ei ole apua. Eivätkä kaikki välttämättä edes muistaisi lähetettyä päivämäärää suunnitelmia tehdessään. Varsinaiset kutsut tullaan kuitenkin lähettämään hyvissä ajoin. Näin pyrimme minimoimaan vieraiden päällekkäiset menot ja mahdollistamaan mahdollisimman monen pääsemisen paikalle.

 
Mitä mieltä te olette save the date-korteista? Tarpeelliset vai turhuutta?Rakkaudella,

Neilikki
 http://whiteandknight.com/wp-content/uploads/2013/09/save.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)