sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kahvakuulakuolema

Uuden vuoden kesäkuntobuumi ei oikeastaan tänä vuonna iskenyt minuun. Ei ainakaan 1.1.2016. Motivaatiota ei vain yksinkertaisesti ollut. Löhöäminen ja mättäminen olivat mukavempia. Uudenvuodenlupaukset-postauksessa kirjoitin, että lupaan käydä salilla vähintään kerran viikossa. Tämän lupauksen olen vielä (tämän muutaman viikon aikana) saanut pidettyä. Siinäpä se liikkuminen on sitten ollutkin. Syömispuolesta ei edes puhuta.

En oikein edes tiedä mistä sain  kahvakuulailun päähäni. En ole eläissäni käynyt yhden yhdellä kahvakuulatunnilla. Välillä olen kuulan kanssa kyykkäillyt salilla, ja sekin on osoittautunut helvet*n rankaksi. Niin siinä nyt kuitenkin kävi, että eilen poistuin Prismasta 8kg kuulaa kantaen.

Vihreää möykkyä piti tietenkin päästä kokeilemaan heti ensimmäisenä iltana. Koska en oikein tiennyt, mitä möhkäleen kanssa tulisi tehdä, päätin antaa Youtuben opastaa. Jenkkilän oman teräsnaisen, Jillian Michelsin videot vaikuttivat laatutavaralta, ja niiden tahtiin päätin sitten alkaa hikoilemaan. 

Ensimmäinen video tosin olikin sitten jotain muuta kuin kahvakuulajumppa. Ehdinkin siinä jo puuskuttaa videon noin puoleen väliin, kunnes tulin siihen tulokseen että ei se kuula tähän videoon ilmesty. Ja eikun seuraavaa vaan pyörimään! Sitten päästiinkin itse kuulan heilutukseen. Ja voi taivas miten rankka treeni oli kyseessä! En ole piiiiiitkään aikaan hikoillut ja puuskuttanut sillä tavoin! Välillä jouduin jopa laittamaan videon hetkeksi pauselle ja hengittelemään hetken. (Joo, tiedän kyllä, että kunnossa olisi parantamisen varaa :D) Osassa liikkeistä 8kg kuula oli minulle aivan liikaa. Liikettä ei yksinkertaisesti pystynyt suorittamaan, koska en jaksanut etenkään vasemmalla kädellä nostaa kuulaa ylös (siis käsi kohti taivasta). Niinpä hyödynsin välillä myös 5kg käsipainoa, ja siinäkin oli ihan riittävästi vastusta.

Lopputulemana: Tein koko ohjelman läpi!! Jalat täristen, hikisenä ja punaisena olin suorittanut ensimmäisen kahvakuulatreenini. Vaikka pariin otteeseen olisi tehnyt mieli lopettaa koko touhu kesken, olen silti äärettömän iloinen, että tein treenin loppuun. Nyt tiedän pystyväni siihen seuraavallakin kerralla. Tarkoitus olisin vetäistä treeni noin pari kertaa viikossa. Kotona jumppailu sopii mainiosti juuri niille illoille, kun en vain jaksa/ehdi lähteä salille. Se on vain otettava huomioon, että tämän treenin jälkeen suihku on ehdoton!

Tässä linkki ohjelmaan, jonka tein. Youtubessa näyttäisi olevan useampiakin Jillianin videoita. Toki monia muitakin kahvakuulailuvideoita löytyy. Itse vain pidin siitä, että viedeo kestää ns. koko treenin verran, eikä anna vain parin minuutin ohjeita ja ilmoita, että alahan treenata.Eli nyt vaan treenaamaan!

Rakkaudella,
Neilikki


2 kommenttia:

  1. Onko sun salilla kahvakuulatunteja? Kannattaa ehdottomasti mennä käymään niillä, saa lisää vinkkejä. Itse ainakin olen kokenut ne paremmiksi kuin videot. Ja tunneilla on käytössä enemmän kuuliakin, niin voi tehdä kaikki liikkeet sopivilla painoilla. :) Minä tykkään kahvakuulista. Tarpeeksi simppeliä, mutta tehokasta!

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä tuolla yksi tunti viikossa olisi... Ehkä uskaltaudun joku kerta sinnekin menemään :) Yllättävän mukavaa ja tehokasta kuulan kanssa painiminen tosiaan on! Ja varmasti kunto kasvaa kohisten jos jaksaa tarpeeksi usein kuulailla :)

    VastaaPoista

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)