torstai 22. joulukuuta 2016

Jouluhaaste!

Olen törmännyt viime viikkojen aikana muutamissa blogeissa tähän jouluhaasteeseen. Koska blogi ja bloggaaja siirtyvät nyt tämän postauksen myötä joulun viettoon, ajattelin, että tämä haaste olisi hauska tapa toivottaa teille lukijoille mukavaa joulun aikaa. Tässä siis peräti 24 jouluista kysymystä ja tarkoin harkitut vastaukseni ;D

1. Parasta joulussa?
Parasta joulussa on mielestäni kokonaisuus; tunnelma, herkut, yhdessä oleminen ja lahjatkin. Joulu on jollain tavalla myös mielentila, johon valmistaudutaan enemmän tai vähemmän koko syksy, ja joka ikään kuin päästää hetkeksi pois arjen aherruksesta ja tuo iloa synkimpään vuodenaikaan.

2. Joulumusiikkisi?
En ole mikään yletön joulumusiikin ystävä. Suosikkini taitaa olla perinteinen Varpunen jouluaamuna, mutta tykkään myös Suvi Teräsniskan biisistä Hei mummo. Biisistä tulee mieleen mummoni, joka ei enää ole muutamaan jouluun ole ollut kanssamme.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?
En oikein. Kotimainen elokuva Joulutarina on ihan kivaa katsottavaa.

4. Jouluherkkusi?
Joulutortut ja suklaa. Kinkkua en syö ja rosolli on lähes kauheinta mitä tiedän :D

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?
Riisipuuro! Tai tämä kuuluu minusta aukottomasti jouluaamuun. Rakastan riisipuuroa ja syönkin sitä ihan ympäri vuoden.

6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
Tänä vuonna kynttelikkö taisi ilmestyä ikkunaan jo lokakuussa. Kuusi puolestaan laitettiin parvekkeelle noin pari viikkoa sitten. Muuten joulukoristeita ei juurikaan ole, sillä vietämme joulua kotoa poissa.7. Joulu kotona vai jossain muualla?
Muualla ollaan, tänä vuonna ensimmäistä kertaa kihlatun perheen luona.

8. Itse tehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molemmat?
Itse en mikään nikkari ole, joten suosiolla tyydyn lahjani ostamaan. Itse tehdyt lahjat saatuna käyvät toki hyvin.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Parvekkeelle pystytettyyn kuuseen on valot kieriteltynä.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?
Meillä joulua on aina vietetty suht pienellä porukalla. Lapsuuden jouluissa olivat mukana kummini, mutta nyt jouluja on vietetty jo vuosikaudet perheen kesken. Tänä vuonna tosin jouluperheeni on miehen perhe. Jännityksellä odotan, miltä se tuntuu.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive?
Olen toivonut lahjaksi Cheekin kirjaa sekä meikkipeiliä, jossa olisi valo. Toki olisin keksinyt noin 50 erilaista kosmetiikkatuotetta toivottavaksi, mutta tiedän yhden ja toisen lähipiiristä olevan sitä mieltä, että en tarvitse enää purkin purkkia. Ostan siis purnukkani itse sitten kun siltä tuntuu.

12. Paras saamasi joululahja?
Apua, en kyllä osaa nyt nimetä mitään. Lempilahjat ovat varmasti vaihdelleet ikäkaudesta toiseen, joten todella kysymys. Tuntuu, että en edes näin yhtäkkiä muista mitä olen vuosien aikana saanut :D13. Kamalin saamasi joululahja?
Varmaankin kaikki täysin turhat esineet, joille minulla ei yksinkertaisesti ole ollut mitään käyttöä, esim. ylisuuret lapaset tai rumat koristetyynyt.

14. Kuvaile unelmien joulusi.
Koko perhe olisi paikalla ja tunnelma olisi hyvä koko päivän ilman stressiä.

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?
Joku lapsikuoron laulama renkutus. En oikein lämpene myöskään Juicen Sika-biisille.

16. Oletko jo tehnyt pikkujouluvalmisteluja tälle vuodelle? Millaisia?
Minulla ei ollut tänä vuonna yksiäkään pikkujouluja, joten valmistelujakaan ei ole tarvinnut tehdä.

17. Paras joulujuoma?
Glögi tietysti <3

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Oikea kuusi, ehdottomasti! Oikea kuusi tuoksuu joululle, mihin tekokuusi ei pysty. Neulaset lattialla ovat pieni hinta siitä.19. Käykö teillä joulupukki?
Ehkä säästetään pukin aikaa ja annetaan hänen vierailla lapsiperheiden luona.

20. Paras joulumuistosi lapsuudesta?
Vaikka joulupukin odottaminen tuntui lapsena ihan kauhealta, kyllä siihen liittyi myös jotain sellaista taikaa, jota ei aikuisena enää tavoita. Sanotaan siis, että parhaita joulumuistoja ovat aattopäivät, jolloin aika kului matelemalla. Äiti-parka meinasi varmasti menettää hermonsa minun kanssani kerran jos toisenkin, kun hoputin häntä koko päivän.


21. Laittaudutko aatona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
En oikein vielä tiedä tämän vuoden tilannetta, sillä joulun vietto miehen perheessä on uusi juttu. Käymme ilmeisesti aattopäivänä ainakin joulukirkossa ja haudoilla, joten pientä ehostautumista on ainakin harrastettava.

22. Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko?
Kaikki muut paitsi lanttu! Muista laatikoista kyllä tykkään, mutta lantussa on jotain epämiellyttävää. Näiden lisäksi meidän perheen joulupöytään kuuluu perinteisesti vielä maksalaatikko.

23. Paras joulusuklaa?
Ihania joulusuklaita on aivan liikaa! Itsetehdyt rocky roadit ovat kyllä täydellisyyttä <3

24. Joulutortut vai piparit?
Tortut ehdottomasti! 


Tämän jouluhaasteen myötä toivotan teille kaikille lukijoille oikein ihanaa joulua! Palailen taas näppiksen ääreen tapaninpäivän jälkeen, jolloin tarkoituksena olisi ainakin esitellä eräs kosmetiikkatilaus sekä tutkailla alkuvuodesta annettujen uudenvuodenlupausten toteutumista.


*Kuvat: Google

3 kommenttia:

Kommentti piristäisi päivääni kovasti, joten jätähän merkki käynnistäsi :)